• Κατηγορίες

 • Ενημερωθείτε πρώτοι για τις υπηρεσίες, νέα και δράσεις της εταιρίας μας.
  *We promise not to spam!

 • E-book: Το μέλλον της εργασίας είναι υβριδικό

  Post Image

  Καθώς ο κόσμος αρχίζει και κοιτάει με μεγαλύτερη σιγουριά τη σταδιακή έξοδο από την πανδημία, το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον της εργασίας δεν θα μοιάζει με τίποτα με ότι είχε συνηθίσει η επιχειρηματική πραγματικότητα πριν από την πανδημία.

  Διαβάστε στο e-book της Cisco και της Dataways μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση για το παρόν και το μέλλον της εργασίας, γιατί οι ετιαρίες θα πρέπει να ενσωματώσουν λύσεις και εργαλεία που να τους επιτρέπουν μια υβριδική μορφή εργασίας και πώς το Cisco Webex μπορεί να κάνει αυτό πραγματικότητα αποτελώντας την κατάλληλη πλατφόρμα συνεργασίας και συνολικής επικοινωνίας για κάθε εταιρία.

  Κατεβάστε το eBook εδώ.

  Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, οι εταιρίες χωρίστηκαν σε δύο μεγάλα σύνολα, σε αυτές που εύκολα ή σχετικά εύκολα ενσωμάτωσαν το μοντέλο της απομακρυσμένης εργασίας και σε αυτές που δυσκολεύθηκαν να μεταβάλλουν το μοντέλο εργασίας τους.

  Εταιρίες που ήδη είχαν επενδύσει στο ψηφιακό μετασχηματισμό τους με υπηρεσίες cloud και εργαλεία collaboration δεν δυσκολεύθηκαν καθόλου με τη νέα συνθήκη της απομακρυσμένης εργασίας. Αυτές που δεν είχαν ενσωματώσει τις προηγούμενες αυτές τεχνολογίες όμως, έπρεπε σε πολύ περιορισμένο χρόνο να εφαρμόσουν εργαλεία και λύσεις απομακρυσμένης εργασίας, πράγμα που σήμαινε ότι σε πολλές περιπτώσεις έπρεπε ακόμα και να σταματήσουν προσωρινά τμήματα ή/και λειτουργίες της εταιρίας τους.

  Ένα κοινό χαρακτηριστικό για κάθε εταιρία, ανεξάρτητα ετοιμότητας όμως, ήταν και παραμένει η δυσκολία διασφάλισης ενός κατανεμημένου εργατικού δυναμικού όταν παράλληλα οι σύγχρονες ψηφιακές απειλές έχουν γίνει πιο έντονες και αποτελεσματικές από ποτέ. Ταυτόχρονα η δουλειά των ομάδων ΙΤ έχει γίνει πιο δύσκολη από ποτέ ενώ το κόστος για την εξυπηρέτηση και τη διαχείριση των προσδοκιών των χρηστών βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

  Καθώς βγαίνουμε όμως από μια δύσκολη χρονιά, ολοένα και περισσότερες εταιρίες επιδιώκουν να εγκαταλείψουν την εξ αποστάσεως εργασία ως αναγκαιότητα και να μετακινηθούν σε ένα – σχεδιασμένο αποκλειστικά για αυτές – μοντέλο υβριδικής εργασίας.

  Και το παραπάνω ενισχύεται από τα trends που είδαμε ότι υιοθέτησαν οι εταιρίες σε καθεστώς απομακρυσμένης εργασίας:

  • Ενώ πριν την πανδημία τα collaboration tools δεν ήταν mainstream σε όλες τις εταιρίες με μόνο 8% των meetings να συμπεριλάμβαναν απομακρυσμένους συμμετέχοντες, αυτό άλλαξε ριζοσπαστικά μετά την αρχή της πανδημίας, με το 98% όλων των meetings πια, να έχουν τουλάχιστον έναν απομακρυσμένο συμμετέχοντα. Trend που δείχνει ξεκάθαρα ότι οι εταιρίες πρέπει να παρέxουν στους εργαζομένους τους την κατάλληλη ευελιξία για εργασία από το σπίτι, το γραφείο ή οπουδήποτε ανάμεσα, πχ. ταξίδια (2020 Dimensional Research)
  • 81% των ανθρώπων προτιμά να μην επιστρέψει στο γραφείο ή να εργάζεται με ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας (2021 The Harvard Gazette)
  • Έως το 2024 οι συναντήσεις με φυσική παρουσία θα αποτελούν μόλις το 25% των συνολικών εταιρικών συναντήσεων (Gartner, 2020)
  • 87% των ανώτατων εταιρικών στελεχών προβλέπουν ότι θα κάνουν αλλαγές στην στρατηγική real estate τους τον επόμενο χρόνο (PWC, 2021)

  Έτσι προκύπτει η ανάγκη για τις επιχειρήσεις όχι απλά να επενδύσουν σε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας αλλά να επενδύσουν στρατηγικά, σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο για αυτές μοντέλο υβριδικής εργασίας, όπου θα μπορούν οι ίδιες να ελέγχουν όλες τις παραμέτρους.

  Και φυσικά για να επιτευχθεί αυτό, μια από τις κύριες ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθεί από κάθε τμήμα και στέλεχος ΙΤ είναι το πώς μπορεί να γίνει πιο εύκολο, αποδοτικό και οικονομικό ένα υβριδικό περιβάλλον εργασίας, όντας ταυτόχρονα ασφαλές και ιδιωτικό;

  Τα εργαλεία και οι λύσεις που πρέπει να υιοθετηθούν πρέπει να είναι κλιμακούμενα και να διαχειρίζονται τις ανάγκες collaboration, παρέχοντας παράλληλα πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την ταχεία επίλυση ζητημάτων.

  Και εδώ έρχεται να δώσει την απάντηση η πλατφόρμα Cisco Webex, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις που θα την υιοθετήσουν να την προσαρμόσουν πλήρως στις ανάγκες της. Μέσω μόνο μιας εφαρμογής η κάθε επιχείρηση μπορεί να έχει τηλεφωνία, meetings, μηνύματα και ομάδες στο cloud ανεξάρτητα μεγέθους ομάδας.

  Το Webex παρέχει:

  Ευελιξία, με ικανότητα προσαρμογής σε κάθε περίπτωση χρήσης και τρόπο επικοινωνίας τόσο για εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς συμμετέχοντες.

  Ασφάλεια, καθώς με την υβριδική εργασία, αυξάνεται το φάσμα των ψηφιακών κίνδυνων, με περισσότερες τοποθεσίες, συνδέσεις, συσκευές, επικοινωνίες και φυσικά περισσότερο περιεχόμενο. Μια εταιρία χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και ιδιωτικότητα, χωρίς να διακυβεύεται η απλότητα και η αποδοτικότητα των εργαζομένων.

  Εύκολη διαχείριση από το τμήμα ΙΤ, με εύκολη διαχείριση συσκευών και χρηστών, όπως επίσης και πλέον εύκολο 360 monitoring ώστε να βοηθήσουν το τμήμα ΙΤ σας να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους χρήστες σας – όπου κι αν αυτοί εργάζονται.

  Ευκολία χρήσης από όλους τους εργαζόμενους, όντας πολύ απλή και εύχρηστη λύση για κάθε ομάδα εργαζομένων, από όπου και εάν εργάζονται, όποια και να είναι η γλώσσα και ο τρόπος που επικοινωνούν, προσφέροντας ταυτόχρονα και τρόπους αύξησης της αποδοτικότητας βελτιώνοντας την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

  Η Dataways όντας Cisco Premier Partner και διαθέτοντας μια απαράμιλλη εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών στο κομμάτι του collaboration και του cloud, αποτελεί για πάνω από δύο δεκαετίες ένα αξιόπιστα σταθερό συνεργάτη για οποιαδήποτε ΙΤ υλοποίηση των πελατών της.

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα συμπληρώνοντας τη φόρμα εδώ ή καλώντας στο 2310 953 953.

  Close menu