• Κατηγορίες

 • Ενημερωθείτε πρώτοι για τις υπηρεσίες, νέα και δράσεις της εταιρίας μας.
  *We promise not to spam!

 • Be a Backup Hero – Ο κανόνας 3-2-1

  Post Image

  (δείτε το Infographic στο τέλος του άρθρου)

  Ο πιο διαχρονικός ίσως κανόνας που βοηθά τον κάθε ΙΤ Admin να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε σενάριο αποτυχίας είναι ο κανόνας 3-2-1 για τα αντίγραφα ασφάλειας μιας επιχείρησης. Ο κανόνας αυτός απαντάει ουσιαστικά σε δύο σημαντικά ερωτήματα για την εξασφάλιση των δεδομένων και συνεπώς της επιχειρησιακής συνέχειας: α) πόσα αντίγραφα ασφάλειας των δεδομένων μου πρέπει να έχω και β) που πρέπει να τα αποθηκεύσω για μέγιστη προστασία.

  Αναλυτικά ο κανόνας 3-2-1 διευκρινίζει:

  • Να έχετε τουλάχιστον τρία αντίγραφα των δεδομένων σας
  • Αποθηκεύστε τα 2 αντίγραφα ασφαλείας σε δύο διαφορετικά μέσα αποθήκευσης
  • Κρατήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας σε απομακρυσμένο σημείο (εκτός εταιρίας)
  • Να έχετε τουλάχιστον τρία αντίγραφα των δεδομένων σας

  Εκτός των πρωταρχικών (κύριων) δεδομένων της εταιρίας σας, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον δύο επιπλέον αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων αυτών.

  Αυτό σημαίνει ότι εφόσον έχετε τα κύρια δεδομένα σας σε μια πρώτη συσκευή και δύο αντίγραφα ασφαλείας αυτών, ακόμα και εάν αυτές οι συσκευές έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, μειώνετε κατά πολύ τις πιθανότητες να χάσετε και τα 3 αντίγραφα. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό από μόνο του.

  • Αποθηκεύστε τα αντίγραφα των δεδομένων σας δύο διαφορετικά μέσα

  Υιοθετώντας των πρώτο κανόνα ενισχύεται η προστασία των δεδομένων μιας εταιρίας αλλά δεν εξαλείφεται ο κίνδυνος από ένα καταστροφικό συμβάν όταν π.χ. τα δεδομένα βρίσκονται στο ίδιο αποθηκευτικό μέσο. (Πολλές φορές έχει παρατηρηθεί ότι δίσκοι από το ίδιο σύστημα (RAID) έχουν διαδοχικές αποτυχίες μετά από μια πρώτη αποτυχία κάποιου δίσκου του Storage συστήματος που έχει υιοθετηθεί)

  Ο κανόνας 3-2-1 λοιπόν επισημαίνει ότι θα πρέπει να διατηρούνται αντίγραφα των δεδομένων  τουλάχιστον σε δύο διαφορετικούς τύπους αποθηκευτικών μέσων (παραγωγικά συστήματα αποθήκευσης, NAS, ταινίες, αφαιρούμενα μέσα USB, Sd-cards, DVD κ.ο.κ). Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όμως αυτό δεν είναι αρκετό αν π.χ. τα 3 αντίγραφα είναι αποθηκευμένα σε 2 διαφορετικά αποθηκευτικά μέσα και συμβεί κάποιο καταστροφικό γεγονός (πυρκαγιά, πλημύρα, κλοπή, κλπ.)

  • Ύπαρξη αντιγραφών ασφάλειας σε απομακρυσμένο σημείο εκτός εταιρίας

  Πολλές φορές ακόμα και εάν είναι στατιστικά μικρή η πιθανότητα να συμβεί μια φυσική καταστροφή στο χώρο της εταιρίας δεν είναι απίθανο.

  Ο φυσικός γεωγραφικός διαχωρισμός των αντιγράφων ασφάλειας των δεδομένων μιας επιχείρησης είναι εξαιρετικά σημαντικός καθώς αποτελεί το τελευταίο βήμα σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιγράφων ασφάλειας με το κανόνα 3-2-1. Έτσι με τη φύλαξη ενός αντιγράφου των δεδομένων σε μία απομακρυσμένη τοποθεσία με αποτελεσματικό τρόπο διατηρούμε ένα καλό επίπεδο προστασίας των δεδομένων μας.

   —

  Εδώ όμως πρέπει να τονιστεί ότι τα αντίγραφα ασφαλείας θα πρέπει να αποτελούν κομμάτι της πολιτικής επιχειρησιακής συνέχειας και να καθορίζεται ο τρόπος ανανέωσης της ιστορικότητας των αντιγράφων ασφαλείας αποτελεσματικά εξασφαλίζοντας ότι σε κάθε ενδεχόμενο η επιχείρηση θα ανακτά τα δεδομένα της σε κάποιο παρελθοντικό χρόνο που είναι χρήσιμος για την επιχείρηση. Δεν θα είχε νόημα δηλαδή να έχουμε ένα αντίγραφο των δεδομένων μας σε απομακρυσμένη τοποθεσία αλλά δεν το ανανεώνουμε τακτικά με νεότερα δεδομένα. Η επιλογή της φυσικής μεταφοράς αποθηκευτικών (δίσκων, ταινιών) ενέχει πολλούς κινδύνους και δεν είναι αποτελεσματικοί διότι δεν εξασφαλίζονται οι έλεγχοι ότι τα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα όταν χρειαστεί.

  Και με τη χρήση υπηρεσιών cloud στο σημερινό περιβάλλον τηλεπικοινωνιών η ύπαρξη απομακρυσμένων αντιγράφων ασφάλειας τα οποία είναι πραγματικά εξασφαλισμένα γίνεται πιο εύκολη από ποτέ.

   —

  Γιατί Cyano Cloud Backup;

  Η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη για Cloud υπηρεσίες, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των υπηρεσιών που θα έχετε.

  Η Dataways, συνδυάζοντας την πολυετή εμπειρία της και μια άκρως εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών, έχει σχεδιάσει και αναπτύξει ένα state-of-the-art δυναμικό περιβάλλον Cloud υπηρεσιών που στόχο έχει την παροχή λύσεων που προσδίδουν σε κάθε επιχείρηση αυξημένη ευελιξία, ασφάλεια, επεκτασιμότητα, ευκολία διαχείρισης και αξιοπιστία για να θωρακίσει την επιχειρησιακή της συνέχεια.

  Οι υπηρεσία Cyano Backup as a Service (BaaS) παρέχει έναν απλό, αξιόπιστο και οικονομικό τρόπο  αντιγράφων ασφαλείας στο Cloud, καθώς επίσης 24×7 υποστήριξη από την εξειδικευμένη ομάδα των μηχανικών μας.

  Τι παρέχει το Cyano Backup as a Service;

  Η υπηρεσία παρέχει επιλογές που προσαρμόζονται σε κάθε πιθανή πολιτική προστασίας δεδομένων σε τοπικά αποθηκετικά μέσα και στο cloud (offsite cloud backup) καλύπτοντας την στρατηγική προστασίας δεδομένων 3-2-1.

  Με τη συνδρομητική υπηρεσία Backup as a Service της Dataways, εξασφαλίζεται ο μέγιστος βαθμός προστασίας των δεδομένων μιας επιχείρησης, καθώς τα δεδομένα της παραμένουν κρυπτογραφημένα τόσο κατά την μεταφορά όσο και κατά την αποθήκευση τους, ώστε να μη μπορεί κανείς εκτός της επιχείρησης στην οποία ανήκουν, να τα αναγνώσει.

  Χαρακτηριστικά:

  • Security in transit: Χρήσηασφαλούς SSL σύνδεσης end-to-end
  • Off-site Backup Repository: Δυνατότητα πρόσβασης και ανάκτησης δεδομένων σαν να πρόκειται για local Backup Repository
  • Transferring only changes: Σύγχρονηαρχιτεκτονική backup πουπεριλαμβάνει: Backup Copy jobs, incremental backups, retention policies.
  • Security at rest: Κρυπτογράφηση όλων των δεδομένων στην πηγή, κατά την μετάδοση αλλά και στο χώρο αποθήκευσης στο cloud, πρακτικά χωρίς επιβάρυνση στην λειτουργία της διαδικασίας. Με αυτό τον τρόπο μόνο εσείς έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας.
  • Multiple traffic-reduction technologies, όπως τηςδυνατότητας WAN acceleration, replication από backup, deduplication, compression, caching και replica seeding
  • Δυνατότητα χρήσης του Veeam Backup and Replication Server, Veeam Agent for Server/Workstation for Windows or Linux, συμπεριλαμβάνοντας έτσι στις διαδικασίες προστασίας και τα φυσικά μηχανήματα που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετατραπούν σε virtual περιβάλλον.

   —

  Οι υποδομές του Cyano Cloud σχεδιάστηκαν ειδικά για την παροχή managedservices και λειτουργούν υπό την εποπτεία ομάδας έμπειρων μηχανικών με μοντέλο 24x7x365 και προσφέρονται με μορφή clearnon-overbooking σε υποδομή υψηλής απόδοσης / διαθεσιμότητας και με συνεχή παρακολούθηση.

  Τα επιχειρησιακά δεδομένα και πόροι της επιχείρησής σας αποθηκεύονται με ασφάλεια στα Data Centers μας, τα οποία είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001 και συμμορφώνονται πλήρως με τις προβλεπόμενες διαδικασίες για φυσική και πληροφοριακή ασφάλεια (BS 7799 / ISO 27001). Η Dataways, είναι επίσης πιστοποιημένη για το Cyano Cloud με το πρότυπο ISO 27001: 2013.

  Η εταιρία μας είναι πιστοποιημένος Veeam Cloud & Service Provider (VCSP) και είναι σε θέση να σας προτείνει πολλαπλές λύσεις ώστε να καλύψετε απόλυτα την ανάγκη της εταιρίας σας για να έχετε την πλέον επαγγελματική λύση DataProtection.

  Aνάλογα με τις ανάγκες επιχειρησιακής συνέχειας είμαστε σε θέση επιπλέον να σας προσφέρρουμε υπηρεσίες άμεσης ανάκαμψης καταστροφής στο Cloud παρέχοντας την υπηρεσία Disaster Recovery as a Service (link) που μπορεί να εξασφαλίσει την ανάκαμψη και  λειτουργία των εφαρμογών σας σε μερικά λεπτά από την πιθανή καταστροφή.

  Επιπλέον, η ομάδα των υψηλά καταρτισμένων και έμπειρων μηχανικών της εταιρίας μας είναι έτοιμη να σας καθοδηγήσει βήμα βήμα στην προετοιμασία της υπηρεσίας και να σας παρέχει συνεπή, αποδοτική και υψηλής ποιότητας υποστήριξη όποτε και όπου θελήσετε.

  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας: sales@dataways.gr.

   —

  Close menu