• Κατηγορίες

 • Ενημερωθείτε πρώτοι για τις υπηρεσίες, νέα και δράσεις της εταιρίας μας.
  *We promise not to spam!

 • On-Premise Infrastructure (Do IT Yourself)

  Post Image

  Με την On-Premise πληροφοριακή υποδομή, μια εταιρία έχει το σύνολο της λύσης κάτω από την δική της ευθύνη (DoITYourself). Από τον σχεδιασμό των υποδομών, την προμήθεια και υλοποίηση μέχρι και τη λειτουργία ανάλογα με τις απαιτήσεις Business Continuity Plan.

  Τα στοιχεία της υποδομής On-Prem πρέπει να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά, άλλα σε μικρότερο και άλλα σε μεγαλύτερο βαθμό ανάλογα με τις απαιτήσεις του οργανισμού:

  Στοιχεία της υποδομής On-Prem:

  Οι απαιτήσεις On-Prem υποδομών ΙΤ και τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά τους πηγάζουν κυρίως από τις κατευθυντήριες γραμμές της διοίκησης αλλά και από τις κανονιστικές απαιτήσεις ανάλογα με τον επιχειρησιακό κλάδο. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που καθορίζουν το Πλάνο Επιχειρησιακής Συνέχειας (BCP) της κάθε επιχείρησης. Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχει μία πρόβλεψη κλιμάκωσης όλων των συστημάτων στην περίπτωση που απαιτηθεί στο μέλλον με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς σχεδιασμού και υλοποίησης.

  Το απαιτούμενο αρχικό κόστος που θα πρέπει να δαπανήσει μια επιχείρηση αλλά και τα λειτουργικά κόστη που θα έχει για την λειτουργία της υποδομής περιλαμβάνει όλα τα επιμέρους στοιχεία του παραπάνω πίνακα άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο ανάλογα με το BCP. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με την περιοδικότητα των συμβολαίων των συνεργατών, πιθανών βλαβών, επεκτάσεις για κάλυψη νέων αναγκών, κόστος προσωπικού κ.α.

  Συμπέρασμα

  Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι μια εταιρία για να έχει μια σύγχρονη υποδομή, υψηλής διαθεσιμότητας (κλιμακούμενη προς τα πάνω), η οποία θα εξασφαλίζει την επιχειρησιακή της συνέχεια επιβαρύνεται με μια πολύ μεγάλη αρχική επένδυση και φυσικά προστιθέμενα ongoing κόστη τα οποία πολλές φορές είναι αστάθμητα. (Όλα αυτά χωρίς να περιλαμβάνεται μέσα ή επανεπένδυση σε βάθος τριών με πέντε ετών όταν ο αρχικός εξοπλισμός θα είναι πλέον μη υποστηριζόμενος από τους κατασκευαστές τους).  Αν σκεφτεί κανείς ότι τις περισσότερες φορές η επιχείρηση δεν έχει το IT σαν αντικείμενο δραστηριότητας αλλά σαν εργαλείο της διοίκησης είναι σαφές ότι καλείται να χειριστεί ένα πολύ μεγάλο βάρος (δυσλειτουργίες και αντίκτυπο στην ροή της εργασίας) και η αντιμετώπιση της καθημερινότητας την απομακρύνει από τον επιχειρησιακό της σκοπό.

  Μείνετε συντονισμένοι με το blog μας και τα Social Media της εταιρίας μας για το #Part 3 της σειράς On-Premise vs Cloud IT Infrastructure: Cloud Infrastructure.  LinkedIn | Facebook | YouTube

  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να εξερευνήσουμε μαζί το βέλτιστο σχεδιασμό της λύσης που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης στο +30 2310 953 953 ή στο ask@dataways.gr .

  #dataways  #2021

  Close menu