• Categories

  • Stay up to date with our services, news and initiatives.
    *We promise not to spam!

  • Έννοιες και μοντέλα κατανάλωσης υποδομών ΙΤ

    Post Image

    Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι εδώ και πολλά χρόνια έχει συντελεστεί πλέον η ψηφιοποίηση των λειτουργιών κάθε επιχείρησης με σχεδόν όλη την αξία τους είναι σε μορφή ψηφιακών δεδομένων και η επεξεργασία τους γίνεται μόνο με ψηφιακά μέσα (emails, documents, designs, production processes, financial processes, commercial data, κ.λπ.).

    Γίνεται εύκολα σαφές λοιπόν, ότι η αξία μιας επιχείρησης καθώς και η βιωσιμότητά της εξαρτώνται απόλυτα από την ασφάλεια και αξιοπιστία των υποδομών IT που αποθηκεύουν και επεξεργάζονται τα ψηφιακά δεδομένα (συστήματα servers, storage, ασφάλεια, επικοινωνία/δίκτυο, εφαρμογές κλπ.).

    Με την αυξανόμενη υιοθέτηση λύσεων cloud, πολλές επιχειρήσεις ρωτούν ποια είναι η διαφορά μεταξύ cloud και on-premise υποδομών ΙΤ και τι τελικά είναι καλύτερο για τις δικές τους εταιρικές ανάγκες;

    Επειδή πρόκειται για την καρδιά μιας επιχείρησης η επιλογή του μοντέλου ΙΤ Infrastructure είναι διαδικασία που πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά. Σημαντικές παράμετροι στην εκτίμηση του μοντέλου κατανάλωσης είναι η ασφάλεια αλλά και το κόστος των υποδομών. Παρακάτω ακολουθεί ένα γρήγορος οδηγός  που συγκρίνει τις λύσεις υποδομών IT σε αντιπαραβολή με τις cloud υποδομές (Private Cloud ή Public IaaS) με κύριους γνώμονες την ασφάλεια και το κόστος.

    Όταν συνήθως αναφέρονται διαφορές μεταξύ on-premise & cloud υποδομών είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι κάθε επιχείρηση έχει διαφορετικό μέγεθος, διαφορετική δραστηριότητα οπότε και διαφορετικές ανάγκες.  Κάθε επιχείρηση έχει διαφορετικές απαιτήσεις για την υλοποίηση των λύσεων cloud και συνήθως το υβριδικό μοντέλο κρίνεται καταλληλότερο. Κάποιες υπηρεσίες δηλαδή κρίνεται απαραίτητο να φιλοξενούνται On-Premise ή σε Private Cloud και κάποιες άλλες σε Public Cloud.

    Μείνετε συντονισμένοι με το blog μας και τα Social Media της εταιρίας μας για το #Part 2 της σειράς On-Premise vs Cloud IT Infrastructure: On-Premise Infrastructure (Do IT Yourself).  LinkedIn | Facebook | YouTube

    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να εξερευνήσουμε μαζί το βέλτιστο σχεδιασμό και λύσεις ICTsecurity που ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης στο +30 2310 953 953 ή στο ask@dataways.gr .

    #dataways  #2020

    Close menu