• Κατηγορίες

 • Ενημερωθείτε πρώτοι για τις υπηρεσίες, νέα και δράσεις της εταιρίας μας.
  *We promise not to spam!

 • Μπορεί το ΙΤ να κάνει απροβλημάτιστες διακοπές; 5+1 τρόποι να το πετύχετε

  Post Image

  Ως επαγγελματίας πληροφορικής, γνωρίζετε ότι η δουλειά σας δεν τελειώνει ποτέ. Πάντα υπάρχει κάτι που πρέπει να διορθωθεί, να ενημερωθεί ή να επιδιορθωθεί. Αλλά παρόλο που αγαπάτε τη δουλειά σας και το ΙΤ είναι ο χώρος που αισθάνεστε πάντα σπίτι, μερικές φορές ένα διάλειμμα είναι άκρως απαραίτητο.

  Και αν μια μαγευτική παραλία, με ένα δροσιστικό ποτό στο χέρι, χωρίς ούτε μια σκέψη για τις ΙΤ λύσεις πίσω στην εταιρία σας ακούγεται σαν όνειρο, δεν θα έπρεπε.

  Στον σημερινό ταχέως εξελισσόμενο κόσμο της τεχνολογίας είναι ζωτικής σημασίας για τα τμήματα πληροφορικής να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Αλλά πώς μπορεί μια ομάδα ΙΤ να αφήσει πραγματικά τις ανησυχίες της και να απολαύσει ξένοιαστες καλοκαιρινές διακοπές;

  Και εδώ ερχόμαστε εμείς, με την εμπειρία μας, να σας μεταφέρουμε στο άρθρο που ακολουθεί το πως μπορείτε να επιτύχετε το άπιαστο για τους περισσότερους επαγγελματίες ΙΤ “ease of mind” κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.

  Redundancy, η λέξη κλειδί

  Τίποτα δεν καταστρέφει τις διακοπές πιο γρήγορα από μια αστοχία του δικτύου ή την βλάβη ενός server. Για να απαλλαγείτε πραγματικά από τις ανησυχίες για τις υποδομές και το δίκτυο σας, είναι ζωτικής σημασίας να εφαρμόσετε μέτρα πλεονασμού (redundancy measures). Η εφαρμογή redundancy measures διασφαλίζει ότι, ακόμη και αν ένα στοιχείο της υποδομής σας αποτύχει, υπάρχει ένα εφεδρικό το οποίο είναι πάντα έτοιμο να λειτουργήσει. Από redundant servers έως και failover συστήματα, η επένδυση στο κομμάτι του redundancy είναι σαν να έχετε έναν εφεδρικό «ναυαγοσώστη» που παρακολουθεί την υποδομή σας ενώ εσείς απολαμβάνετε τον ήλιο.

  Το Cloud είναι ο καλύτερος σας φίλος

  Το cloud δεν αποτελεί απλά ένα buzzword – παρά ένας ακρογωνιαίος λίθος για τα τμήματα πληροφορικής παντού. Με το να υιοθετήσετε υπηρεσίες cloud για τις ανάγκες της επιχείρησης σας, είτε αυτές αφορούν τη μεταφορά των υποδομών σας (IaaS), είτε αντίγραφα των δεδομένων σας (BaaS) είτε κάποιο σενάριο επιχειρησιακής συνέχειας (DRaaS), μπορείτε να αφήσετε πίσω σας οποιεσδήποτε έγνοιες για την υποδομή σας. Επιπλέον οι υπηρεσίες cloud προσφέρουν επεκτασιμότητα, ευελιξία και φυσικά απομακρυσμένη προσβασιμότητα. Έτσι, ενώ εσείς απολαμβάνετε τον ήλιο, η υποδομή σας είναι ασφαλής και υγιής, αποθηκευμένη με ασφάλεια στα «σύννεφα».

  Επενδύστε στην ισχυρή ασφάλεια

  Είναι γεγονός ότι οι απειλές στον κυβερνοχώρο δεν κάνουν ποτέ διακοπές. Και δεν είναι λίγες οι φορές που σε πιο ήρεμες περιόδους έχουν παρατηρηθεί αυξημένος αριθμός κυβερνοεπιθέσεων. Και σαν εταιρία που ένα μεγάλο κομμάτι της δράσης της αφορά το cybersecurity δεν θα μπορούσαμε να τονίσουμε πιο έντονα την ανάγκη ύπαρξης αξιόπιστων και σύγχρονων λύσεων ΙΤ ασφάλειας σε κάθε επιχείρηση. Η προηγμένη ανίχνευση απειλών για τα συστήματα των χρηστών σας (Endpoint Protection, Email Security, Multi Factor Authentication, DNS Protection κ.ο.κ.), η κρυπτογράφηση, οι έλεγχοι πρόσβασης στα συστήματα και η ασφάλεια περιμέτρου, αποτελούν μερικές από τις δικλείδες ασφάλειας που μπορούν να οχυρώσουν τα συστήματά σας έναντι κακόβουλων εισβολέων και να δώσουν στα τμήματα ΙΤ τη δυνατότητα να απολαύσουν χρόνο μακριά από το γραφείο χωρίς να ανησυχούν.

  Διεξαγωγή τακτικών ασκήσεων Disaster Recovery

  Οι ασκήσεις αποκατάστασης από καταστροφές (Disaster Recovery) είναι σαν ασκήσεις πυρόσβεσης για την υποδομή πληροφορικής σας. Με την περιοδική προσομοίωση διαφόρων σεναρίων καταστροφής, μπορείτε να εντοπίζετε τα τρωτά σημεία, να τελειοποιείτε τις διαδικασίες αποκατάστασης και να διασφαλίζετε ότι τα συστήματά σας μπορούν να αποκατασταθούν γρήγορα σε περίπτωση οποιουδήποτε απρόβλεπτου συμβάντος. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζετε πάντοτε ότι η ομάδα σας είναι καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε έκτακτη ΙΤ ανάγκη.

  Αυτοματοποιήστε τις διαδικασίες σας

  Οι επαγγελματίες πληροφορικής επιβαρύνονται πολύ συχνά από επαναληπτικά καθήκοντα ρουτίνας και ευθύνες παρακολούθησης συστημάτων και διαδικασιών. Υιοθετώντας ένα τμήμα ΙΤ  εργαλεία αυτοματισμού μπορεί να μειώσει κατά πολύ τον κίνδυνο να περάσουν απαρατήρητα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν. Οι αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις και οι εξορθολογισμένες ροές εργασίας επιτρέπουν σε μια ομάδα ΙΤ να είναι ήρεμη, είτε βρίσκεται στο χώρο εργασίας είτε όχι, γνωρίζοντας ότι οποιαδήποτε πιθανά προβλήματα θα επισημανθούν και θα αντιμετωπιστούν άμεσα.

  Teamwork makes the dreamwork! Trust your partner

  Πίσω από κάθε πετυχημένο τμήμα ΙΤ βρίσκονται πάντα οι ομάδες υποστήριξης των συνεργατών του. Η εμπιστοσύνη, η αμεσότητα στην επικοινωνία, η προσωποποιημένη υποστήριξη και φυσικά η εξειδικευμένη γνώση, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τα οποία ξεχωρίζουν ένα καλό συνεργάτη. Ο οποίος συνεργάτης, οπλισμένος με τεχνογνωσία και γρήγορες λύσεις πρέπει να είναι πάντα έτοιμος όχι μόνο να σταματήσει την εξάπλωση μιας «πυρκαγιάς» αλλά και να μπορεί να την σταματήσει πριν ακόμα αυτή ξεσπάσει.

  -//-

  Στον κόσμο της πληροφορικής, η ανησυχία για τις υποδομές και τα συστήματα είναι σχεδόν δεύτερη φύση όλων των επαγγελματιών του χώρου. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι ένα βάρος που σας ακολουθεί στον προορισμό των διακοπών σας. Αξιοποιώντας το cloud, αυστηροποιώντας τα μέτρα ασφαλείας σας, υιοθετώντας την αυτοματοποίηση και συνεργαζόμενοι με έναν εξαιρετικό συνεργάτη, μπορείτε πραγματικά να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το χρόνο σας μακριά.

  Θυμηθείτε, ακόμη και οι πιο αφοσιωμένοι επαγγελματίες ΙΤ αξίζουν λίγο χρόνο off – απλώς φροντίστε να έχετε μαζί σας το αντηλιακό σας και να αφήσετε πίσω σας τις ανησυχίες για τα συστήματά σας.

  Close menu