• Κατηγορίες

 • Ενημερωθείτε πρώτοι για τις υπηρεσίες, νέα και δράσεις της εταιρίας μας.
  *We promise not to spam!

 • Managed Services Cisco Partner of the Year 2021!

  Post Image

  🏆 🏆 🏆 🏆 Dataways| 𝗠𝗮𝗻𝗮𝗴𝗲𝗱 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲𝘀 𝗖𝗶𝘀𝗰𝗼 𝗣𝗮𝗿𝘁𝗻𝗲𝗿 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗬𝗲𝗮𝗿 𝟮𝟬𝟮𝟭!

  Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η εταιρία μας βραβεύεται από τη Cisco σαν αξιόπιστος partner και για 2η συνεχόμενη για τις Managed υπηρεσίες μας στα πεδία των υποδομών IT και της ασφάλειας. Έναν τομέα υπηρεσιών όπου η Dataways κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ελληνική αγορά.

  Η βράβευση αυτή έχει πολλούς συντελεστές επιτυχίας με τους δύο σημαντικότερους να είναι το στίγμα διαφοροποίησης που φέρουν οι υπηρεσίες που παρέχουμε στους πελάτες μας και η τεχνογνωσία της ομάδας μηχανικών μας.

  Μιας ομάδας που 22 χρόνια τώρα έχει επιδείξει σημαντικές υλοποιήσεις έργων με μερικές από τις μεγαλύτερες Ελληνικές εταιρίες από το χώρο του λιανεμπορίου, logistics, φαρμακευτικών προϊόντων και τεχνολογίας.

  Αναστάσιος Παπαδόπουλος – CTO Dataways

  «Η στοχοποίησή μας από χρόνια στα managed services μας έχει τοποθετήσει στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη και επέτρεψε στους πελάτες μας να μειώσουν το αρνητικό αποτύπωμα από τις παγκόσμιες αναταραχές των αγορών (covid, energy, logistics, semiconductors) καθώς καταναλώνουν συνδρομητικές υπηρεσίες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, στο υπολογιστικό νέφος και στις υπηρεσίες διαχείρισης πόρων ΙΤ. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην βελτίωση της ανταγωνιστικής μας θέσης με τη διατήρηση των ανθρώπων μας σε υψηλό επίπεδο γνώσης. Η εμπιστοσύνη των πελατών μας και η επιβράβευση της Cisco μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε.»

  Ευχαριστούμε τη #Cisco και τους ανθρώπους της για την εμπιστοσύνη στην εταιρία μας εδώ και δύο δεκαετίες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι ομάδες μας είναι συνοδοιπόροι στην ακμή της τεχνολογίας πρωτοπορώντας στην παροχή εξαιρετικών λύσεων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

  Σαν Dataways έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην παροχή διαχειριζόμενων υπηρεσιών καθώς είναι ο πλέον άμεσος και αποδοτικός τρόπος για κάθε εταιρία και το τμήμα ΙΤ της, να εξασφαλίσει το σωστό συνδυασμό ασφάλειας, επεκτασιμότητας, αξιοπιστίας και ευελιξίας.

  Τη χρονιά που μας πέρασε αλλά και αυτή που διανύουμε ήδη, με πρωταθλητές τους τομείς του Cloud και της ICT ασφάλειας, είδαμε εκ των έσω σε πλήθος εταιριών τόσο την κάθετη αύξηση στις υλοποιήσεις και τη στροφή όλο και περισσότερων τμημάτων ΙΤ στο cloud, όσο και τη ραγδαία άνοδο της ανάγκης για Managed IT Security λύσεις.

  Και αυτό γιατί οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες μπορούν να διευκολύνουν κατά πολύ τη καθημερινότητα ενός ΙΤ τμήματος μιας εταιρίας επιτρέποντας τους να διαχειριστούν πιο αποδοτικά τον χρόνο τους, καθώς ήδη ο συνεργάτης των managed services φέρνει την κατάλληλη γνώση και εξειδίκευση ενός ολοκλήρου τμήματος μηχανικών για τις υπηρεσίες που έχουν επιλέξει.

  Οφέλη & Πλεονεκτήματα Διαχειριζόμενων Υπηρεσιών Πληροφορικής

  1. Προβλέψιμες και κλιμακούμενες δαπάνες (OPEX)

  Σε αντίθεση με τα συνήθη έξοδα για ΙΤ λύσεις και υπηρεσίες, στα οποία θα πρέπει να έχει προβλεφθεί και προπληρωθεί η συνολική δαπάνη (CapEx), στα managed services οι δαπάνες ακολουθούν ένα μηνιαίο συνδρομητικό μοντέλο (OpEx), με χρεώσεις που ανταποκρίνονται πάντα στις πραγματικές ανάγκες της κάθε εταιρίας. Αυτό παρέχει αυτόματα σε μια επιχείρηση τόσο την δυνατότητα πρόβλεψης των ΙΤ εξόδων, χωρίς αστάθμητες εκπλήξεις, όσο και οικονομία κλίμακας καθώς επιλέγει και προσαρμόζει τις λύσεις ακριβώς βάσει των αναγκών της σε κάθε δεδομένη στιγμή με δυνατότητα μεταβολής ανά μήνα.

  2. Μείωση λειτουργικών δαπανών

  Αναθέτοντας βασικές λειτουργίες cloud & security στον επιλεγμένο συνεργάτη πληροφορικής σας μειώνετε αυτόματα τις δαπάνες (κόστος & χρόνος) που συνεπάγεται η διαχείριση των συστημάτων αυτών στο εσωτερικό της επιχείρησης σας από το τμήμα ΙΤ σας. Δεν χρειάζεται πλέον να έχει μια εταιρία εξειδικευμένο προσωπικό ΙΤ για κάθε μια από τις υπηρεσίες αυτές με ότι αυτό συνεπάγεται σε επιπλέον κόστη.  

  3. Εύκολη κλιμάκωση προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα με τις ανάγκες

  Καθώς οι απαιτήσεις μιας επιχείρησης εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου, τόσο μεταβάλλονται και οι τεχνολογικές της ανάγκες. Και σε συνδυασμό με πολλούς αστάθμητους παράγοντες που όλες οι εταιρίες έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια, δεν είναι πάντα εύκολη η πρόβλεψη των εκάστοτε τεχνολογικών αναγκών της. Εδώ έρχονται να δώσουν τη λύση οι διαχειριζόμενων υπηρεσίες πληροφορικής, επιτρέποντας την δυναμική αύξηση ή την μείωση των πόρων των υπηρεσιών ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Πχ. Μια εταιρία μπορεί για ένα μήνα να επιλέξει έναν Χ αριθμό αδειών για μια υπηρεσία cloud security. Tον επόμενο μήνα προσλαμβάνοντας 10 νέους εργαζομένους μπορεί να αυξήσει τον αριθμό σε Χ+10 και να διατηρήσει τον αριθμό αυτό όσο καιρό την εξυπηρετεί.

  4. Εξειδίκευση και εμπειρία

  Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα με την υιοθέτηση των διαχειριζόμενων υπηρεσιών πληροφορικής είναι ότι η επιχείρηση έχει στη διάθεση σας πάντα μια ομάδα που διαθέτει τα προσόντα, την κατάρτιση, τις πιστοποιήσεις και την εμπειρία που την αφορά. Ταυτόχρονα – και ανάλογα με τον πάροχο – η επιχείρηση αυτή έχει πρόσβαση σε μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές IT software & hardware και στη νεότερη δυνατή τεχνολογία της αγοράς η οποία εφαρμόζεται γρήγορα πάνω στις λύσεις που έχουν επιλεγεί.   

  5. Προληπτική παρακολούθηση & επιδιόρθωση προβλημάτων

  Εκτός από την πρόσβαση στην γνώση μιας εξειδικευμένης ομάδας μηχανικών και τις δεξιότητές τους, οι ομάδες των παρόχων των managed services, σας βοηθούν στον πρόωρο εντοπισμό ζητημάτων της πληροφοριακής σας δομής πριν αυτά κλιμακωθούν σε σοβαρά προβλήματα.

  6. Μείωση του ρίσκου / Αύξηση του επιπέδου ICT ασφάλειας

  Η εξωτερική ανάθεση σε έναν πάροχο διαχειριζόμενων υπηρεσιών που είναι ειδικός στο κομμάτι του ICT Security μπορεί να βοηθήσει μια εταιρία τόσο στη συμμόρφωση με τις επιμέρους νομικές διατάξεις που υπάρχουν για τα δεδομένα και τα συστήματα της, αλλά και να εξασφαλίσει ότι μέσα από την εφαρμογή των σωστών στρατηγικών ασφαλείας η εταιρία αυτή είναι πάντοτε ασφαλής απέναντι στο σύγχρονο τοπίο απειλών.

  7. Ένα σημείο επαφής με τους προμηθευτές software & hardware

  Η διατήρηση ενός καταλόγου προμηθευτών για κάθε εξοπλισμό που σχετίζεται με την πληροφορική είναι δύσκολο και χρονοβόρο έργο για πολλές επιχειρήσεις. Κάνοντας χρήση managed services μια επιχείρηση δεν χρειάζεται η ίδια να εμπλακεί σε περίπλοκες, τεχνικές συζητήσεις, αναζήτηση καλύτερης τιμής, αναζήτηση υποστήριξης κ.ο.κ. καθώς όλα αυτά τα αναλαμβάνει ο πάροχος των managed services.

  Συνοψίζοντας, γεγονός είναι ότι οι επιχειρήσεις – που είναι ήδη υπό πίεση να διατηρήσουν τις υπηρεσίες πληροφορικής τους με συγκεκριμένο budget – αναζητούν ολοένα και περισσότερο σε διαχειριζόμενες υπηρεσίες πληροφορικής τόσο Cloud όσο και ICT ασφάλειας, σαν μέρος των λειτουργιών ΙΤ τους.

  Close menu