• Κατηγορίες

 • Ενημερωθείτε πρώτοι για τις υπηρεσίες, νέα και δράσεις της εταιρίας μας.
  *We promise not to spam!

 • Cisco Umbrella – H Πρώτη Γραμμή Άμυνας

  Post Image

  Στο σημερινό, συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο δικτυακών απειλών, μια σύγχρονη επιχείρηση εάν θέλει να είναι ασφαλής και να έχει τα δεδομένα της προστατευμένα από απειλές όπως malware, zero day attacks, ransomware κ.λπ. θα πρέπει να εφαρμόζει μια σύγχρονη πολιτική ασφάλειας και να χρησιμοποιεί έξυπνα εργαλεία για την προστασία των υποδομών και των χρηστών της.

  Οι εταιρικοί χρήστες

  Οι εργαζόμενοι – χρήστες μιας εταιρίας συνδέονται στο διαδίκτυο από πολλές διαφορετικές τοποθεσίες και συσκευές. Δε απαιτείται πια πάντα η χρήση VPN για να εργασθούν καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά η χρήση των Cloud υπηρεσιών.

  Είναι γεγονός ότι ο κάθε εταιρικός χρήστης κινδυνεύει από την συνολική διαδικτυακή δραστηριότητα του, είτε μέσω της περιήγησης και εργασίας του στο Ιντερνέτ είτε μέσω της  χρήσης του email του και η περιμετρική ασφάλεια δε μπορεί να τους προστατεύσει όταν είναι εκτός του χώρου της εταιρίας.

  «Η πολιτική ασφάλειας από μια εταιρία είναι αδύνατο να εφαρμοστεί σε εργαζόμενους που βρίσκονται εκτός του δικτύου της»

   Η ερώτηση που προκύπτει εδώ είναι: Πόσο προστατευμένοι είναι οι χρήστες σας από την πρόσβαση τους στο διαδίκτυο;

  Το σύγχρονο τοπίο των ψηφιακών απειλών για μια εταιρία

  Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν συνεχώς τα έξυπνα και ιδιαιτέρως βλαβερά malware που δε γίνονται αντιληπτά από τους κλασσικούς τρόπους ψηφιακής ασφάλειας (Firewall, Antivirus), με αποτέλεσμα η εταιρία να συνεχίσει να είναι εκτεθειμένη σε διαδικτυακούς κινδύνους. Δεν είναι αρκετό το να αναμένεται το κακόβουλο λογισμικό (malware) να φτάσει στο εταιρικό δίκτυο ή σε ένα σταθμό εργασίας πριν να γίνει αντιληπτό και να αντιμετωπιστεί. 

  Επιπλέον, σε πολλές εταιρίες τα εταιρικά παραρτήματα τους (branches) συνδέονται απευθείας στο Internet χωρίς να «φιλτράρεται» η κίνηση τους από τα κεντρικά τους. Αυτό αφήνει τους χρήστες των παραρτημάτων αυτών ιδιαίτερα εκτεθειμένους σε απειλές για τις οποίες η ομάδα ΙΤ δεν έχει καμία εποπτεία.

  Η ερώτηση που προκύπτει εδώ είναι: Μπορεί η εταιρία σας να σταματήσει τις διαδικτυακές απειλές πριν φτάσει στο δίκτυο της και τον οποιονδήποτε χρήστη της;

  Cisco Umbrella – First line of defense (MSSP)

  Αμυνθείτε ενάντια σε απειλές από το internet όπου και αν βρίσκονται οι χρήστες. Σταματήστε τις απειλές αυτές πριν εισέλθουν στο δίκτυο ή τα τερματικά σας.

  Τι είναι το Cisco Umbrella;

  Η υπηρεσία BaaS της Dataways είναι μια πλήρης λύση για τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας της υποδομής των physical, cloud ή VirtualServers μιας επιχείρησης. Η Dataways είναι Veeam Cloud & ServiceProvider (VCSP) με πολλά χρόνια εμπειρίας στο ενεργητικό της, που σε συνδυασμό με την εξαιρετική τεχνογνωσία των μηχανικών της, μπορεί να παρέχει σε κάθε επιχείρηση απόλυτη εξασφάλιση των δεδομένων της.

  Τι παρέχει το Cisco Umbrella;

  Το Cisco Umbrella παρέχει την δυνατότητα σε μια εταιρία να μπορεί να προστατεύσει το δίκτυο της και τους χρήστες της όπου και εάν βρίσκονται αυτοί. Μπορεί να εφαρμόσει  πολιτική πρόσβασης στο Internet ανεξάρτητη για κάθε χρήστη (ή ομάδα χρηστών) είτε βρίσκεται εντός του προστατευόμενου εταιρικού δικτύου είτε εκτός.

  ToCisco Umbrella μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για ελεγχόμενη πρόσβαση (URL Filtering) και έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει ως Proxy στη σύνδεση σε ύποπτες διαδικτυακές τοποθεσίες (επιτυγχάνοντας βαθύτερη ανάλυση των τόπων αυτών και των αρχείων τους).

  Ο διαχειριστής έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί και να ελέγχει μέσω Web Portal την πρόσβαση των χρηστών και να παίρνει αναλυτικά δεδομένα για την κατάστασή τους. Όλες οι δραστηριότητες στο διαδίκτυο καταγράφονται και κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την, απειλή ή το περιεχόμενο ιστού ή τη δράση που έχει ληφθεί – είτε αυτή ήταν αποκλεισμένη είτε επιτρεπόμενη.

  Key Features

  Παρεμπόδιση επιθέσεων πριν αυτές ξεκινήσουν

  Το Cisco Umbrella είναι συνυφασμένο με το Cisco Threat Intelligence (CTI) και το TALOS. Oι χρήστες που το χρησιμοποιούν απολαμβάνουν μια πρώτη γραμμή άμυνας που προλαμβάνει επίσκεψη σε κακόβουλους τόπους αλλά και προστασία από συνδέσεις για ενέργειες τύπου Command and Control (C&C). Συγκεντρώνοντας καθημερινά έναν πολύ μεγάλο όγκο πληροφοριών – με πάνω από 175 δισεκατομμύρια internet requests την ημέρα –  και χρησιμοποιώντας έξυπνους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, το Cisco Umbrella αναλύει συνεχώς όλα αυτά τα δεδομένα, αναγνωρίζοντας αυτόματα τόσο νέες πιθανές απειλές, όσο και υπάρχουσες.

  Ενσωμάτωση στην υποδομή της επιχείρησης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα

  Το Cisco Umbrella είναι ο γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος για να προστατεύσετε όλους τους χρήστες σας  σε λίγα μόλις λεπτά. Η ισχυρή και αποτελεσματική ασφάλεια που παρέχει το Umbrella, σε συνδυασμό με την εύκολη διαχείριση του, το καθιστούν μια ιδιαίτερα ευέλικτη και προσιτή λύση για κάθε εταιρία. Βασισμένο στο DNS και εκτελώντας όλες τις λειτουργίες του στο Cloud δεν χρειάζεται εγκατάσταση hardware και διαχείριση επίπονων software updates από το ΙΤ τμήμα της εταιρίας.

  H Dataways έχοντας εμπειρία από τη μεγάλη εγκατεστημένη της βάση προσφέροντας υπηρεσίες IT security από το 2010 αναγνωρίζει τη συνεχώς αυξανόμενη σημασία της ασφάλειας των υποδομών IT στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα.

  H εταιρία μας, σαν Managed Security Service Provider (MSSP) για Cisco Security λύσεις ασφαλείας με το MSLA μοντέλο (από 01/05/19) είναι σε θέση να υλοποιήσει καινοτόμες λύσεις ασφάλειας για κάθε επιχείρηση, έχοντας πλέον την δυνατότητα να προσφέρει τα προϊόντα security της Cisco με συνδρομητική μορφή. 

  Τα προϊόντα αυτά είναι:

  • Cisco Email Security as a Service (CESaaS)
  • Cisco AMP4E – Zero Day Protection
  • Cisco Umbrella Insights – First Line of Defence using DNS
  • Cisco Umbrella for WiFi – First Line of Defence for Public hotspots and Internet Access
  • Cisco Duo Security – Cloud MFA Solution

        &

  • Backup as a Service
  • Disaster Recovery as a Service

  Τα χαρακτηριστικά του μοντέλου MSSP που το διαφοροποιούν σε σχέση με τις λύσεις προπληρωμένης άδειας/συνδρομής είναι τα ακόλουθα:

  • Ο πελάτης μπορεί να διαμορφώσει/μεταβάλει (προσθήκη ή μείωση) τον αριθμό των αδειών χρήσης κάθε μήνα, όπως επιθυμεί
  • Δεν υπάρχει ελάχιστο όριο αριθμού αδειών για τα προϊόντα που προωθούνται με το μοντέλο MSSP
  • Η Dataways παρέχει υποστήριξη για τα προϊόντα MSSP, σε συνεργασία με τη Cisco
  • Η υπηρεσία προσφέρει κονσόλα διαχείρισης (Portal Access) μέσω της οποίας ο πελάτης διαχειρίζεται, παρακολουθεί και ενημερώνεται για τη χρήση της υπηρεσίας.

   —

  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας: sales@dataways.gr.

  Μπορείτε επίσης να ακολουθείτε τα νέα και τα events της εταιρίας μας στα κανάλια μας στο LinkedIn, Facebook & YouTube.

  LinkedIn | Facebook | YouTube

  #dataways #cisco #DNS #ict #itsecurity #cybersecurity 

  Close menu