• Κατηγορίες

 • Ενημερωθείτε πρώτοι για τις υπηρεσίες, νέα και δράσεις της εταιρίας μας.
  *We promise not to spam!

 • Love at First Byte: Γιατί η κυβερνοασφάλεια είναι το τέλειο “δώρο αγάπης” για την επιχείρηση σας

  Post Image

  Love is in the air… το ίδιο και οι απειλές στον κυβερνοχώρο! Μπορεί η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να προκαλεί σκέψεις ρομαντισμού και ευτυχίας αλλά είναι επίσης ένα πολύ ενεργό και έντονο χρονικό διάστημα για κακόβουλες ενέργειες μέσω διαδικτυακών επιθέσεων.

  Γιατί υπάρχει αυτή η έξαρση των απειλών;

  Οι «ρομαντικοί» κυβερνοεγκληματίες γνωρίζουν ότι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε εταιρίας είναι οι άνθρωποι τους. Και οι άνθρωποι αυτοί είναι πιο επιρρεπείς σε συναισθηματικά online call-to-actions κατά τη διάρκεια της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Οι επιτιθέμενοι κάνουν χρήση διαφόρων πρακτικών για να αποσπάσουν πληροφορίες από τους εργαζόμενους μιας εταιρίας με τις πιο συνηθισμένες να είναι ηλεκτρονικά μηνύματα phishing, ψεύτικα ηλεκτρονικά καταστήματα και ευχετήριες κάρτες με κακόβουλο λογισμικό.

  Προστατεύστε την «καρδιά» της επιχείρησης σας

  Η τεχνολογία διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην επιτυχία της επιχείρησης σας. Σε μια περίπλοκη όμως τεχνολογική πραγματικότητα τι μπορεί να κάνει μια εταιρία για να θωρακίσει τη λειτουργία της και σε έντονες περιόδους όπως την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Έχοντας επισταμένη εμπειρία στο κομμάτι του Cyber Security και κατανοώντας ότι κάθε εταιρία έχει διαφορετική τεχνολογική υποδομή προτείνουμε τα παρακάτω:

  • Αντιμετώπιση malware, ransomware και unauthorized access με τον σχεδιασμό μιας πολυεπίπεδης προστασίας που περιλαμβάνει advanved firewalls, intrusion detection systems και λογισμικό προστασίας από zero-day threats στα τερματικά συστήματα σας.
  • Vulnerability Scanning & Patching για τον έγκαιρο εντοπισμό και αποκατάσταση των αδυναμιών των συστημάτων σας πριν οι επιτιθέμενοι μπορέσουν να τις εκμεταλλευτούν.
  • Ο κανόνας 3-2-1 για τα δεδομένα της εταιρίας σας. Δηλαδή την διατήρηση τριών αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας (backups), σε δύο διαφορετικά μέσα, ένα από τα οποία βρίσκεται σε διαφορετικό γεωγραφικό σημείο (ή Cloud Backup).
  • Ασφαλής και δοκιμασμένες λύσεις Cloud. Είτε αφορούν την λειτουργία της εταιρίας σας (Cloud Infrastructure) είτε την προστασία των δεδομένων σας μέσω Cloud Backup ή Disaster Recovery, ο συνεργάτης και η υπηρεσία που θα διαλέξετε θα πρέπει να είναι αξιόπιστος, με καλή φήμη και άμεση υποστήριξη.
  • Security Awareness Training για τους εργαζόμενους της εταιρίας σας. Η σωστή και συχνή ενημέρωση των εργαζομένων για τους ψηφιακούς κινδύνους και πως αυτοί μπορούν να αποφευχθούν αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα άμυνας τα οποία μπορείτε να λάβετε σαν εταιρία.
  • Υιοθέτηση διαχειριζόμενων υπηρεσιών και λύσεων ψηφιακής ασφάλειας από έναν αξιόπιστο συνεργάτη. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε πάντα ότι οι υπηρεσίες και λύσεις αυτές λειτουργούν στον βέλτιστο βαθμό, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα την ΙΤ ομάδα σας από χρονοβόρες και αναποτελεσματικές πολλές φορές διαδικασίες επιτήρησης, συντήρησης και ενημέρωσης τους.
  • Η υιοθέτηση ενιαίας εταιρικής κουλτούρας για την ψηφιακή ασφάλεια σαν έναν σύμμαχο ανάπτυξης μιας επιχείρησης, από όλους τους εργαζομένους και τη διοίκηση.

  Ακριβώς όπως την αληθινή αγάπη όμως έτσι και η ισχυρή κυβερνοασφάλεια απαιτεί δέσμευση και συνεχή φροντίδα για να προστατεύσετε τα πιο πολύτιμα περιουσιακά σας στοιχεία – τα δεδομένα, τις υποδομές και τη φήμη σας.

  Σαν Dataways διαθέτουμε πολύ ευρεία εμπειρία στο κομμάτι του Cyber Security με ένα πολύ μεγάλο αριθμό έργων κυβερνοασφάλειας σε μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές εταιρίες. Για αυτό ακριβώς τον λόγο κατανοούμε τον πρωτεύοντα ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία στην επιτυχία της επιχείρησής σας.

  Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα (εδώ) για μια συμβουλευτική συνεδρία και ανακαλύψτε πώς μπορείτε να διαμορφώσετε λύσεις και υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας που εξυπηρετούν τις μοναδικές σας εταιρικές ανάγκες.

  Close menu