Επίσκεψη της STEAMulator στα γραφεία της Dataways

 • Με  μεγάλη χαρά η Dataways φιλοξένησε στα γραφεία της, τους μαθητές του βιωματικού εργαστηρίου επαγγελματικού προσανατολισμού STEAMulator.

   Μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, με κατεύθυνση στη Πληροφορική, ξεναγήθηκαν στους χώρους και παρακολούθησαν την αναλυτική παρουσίαση για το αντικείμενο, τους στόχους και τη φιλοσοφία της εταιρείας καθώς και τις ανάγκες της σε ανθρώπινο δυναμικό.

   

  Ο  κος Τσακιρίδης, CEO της Dataways, υποδέχθηκε τους μαθητές και δήλωσε για το STEAMulator: «Εμπλεκόμενος σε κάτι τέτοιο αλλά και το γεγονός πως έρχεσαι σε επαφή με παιδιά τα οποία ξεκινούν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, ή προσπαθούν να δρομολογήσουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, κατάλαβα πως είναι κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Και μόνο αν σκεφτείς πως μπορείς να δώσεις κάποια ερεθίσματα για να επηρεάσεις ίσως κάποιες αποφάσεις ή να δώσεις κάποιες νέες ιδέες είναι κάτι το εξαιρετικό. Κρύβει ταυτόχρονα και μια γονική σχέση όλο αυτό. Κύλησε πάρα πολύ ωραία, τα παιδιά ήταν πολύ δεκτικά κι ήταν μια πολύ καλή εμπειρία.»

  Θέλοντας να δώσει μια συμβουλή αλλά και να μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα στους μαθητές οι οποίοι προετοιμάζονται για τις σπουδές τους αλλά και για τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία είπε: « Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο! Πρέπει να προσπαθείτε συνεχώς να διαφοροποιήσετε τον εαυτό σας μέσα από το πλήθος γιατί κάπως έτσι θα γίνει η επιλογή σας. Δε θα έρθει κανένα μαγικό ραβδί να σας προωθήσει σε κάποια θέση, τα πάντα κόποις κτώνται. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον εαυτό σας σαν ένα επαγγελματικό προϊόν το οποίο θα πρέπει να αναπτύξετε. Να αναπτύσσετε συνεχώς τα καλύτερα και τα πιο δυνατά σας χαρακτηριστικά.»

   Να υπογραμμίσουμε ότι στόχος του Προγράμματος STEAMulator είναι να κατανοήσουν οι μαθητές βασικές επιστημονικές έννοιες, να αναπτύξουν την κριτική σκέψη, το ομαδικό πνεύμα και τη δημιουργικότητα τους, ενώ ταυτόχρονα να αναληφθούν πώς οι δεξιότητες αυτές θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.